Blog

Kunstroute Laarbeek 2011

2011-05-24

De kunstroute 2011 was een groot succes. In de weekenden van 14-15 mei en 21-22 mei mochten we ruim 750 bezoekers welkom heten.
Het aquarellisten collectief Nederland was ook vertegenwoordigd.
Zij hadden elke dag demonstraties, en er werden ook portretten geschilderd.
Gallery Berkendijkje had in het open atelier ook demonstraties zoals beeldhouwen door vaste cursisten en mozaïeken. De bezoekers konden vragen stellen over het hoe en wat. Het prachtige weer maakte dat het een prettige wandeling werd door de fraai en smaakvol ingerichte beeldentuin, en de bijzonder mooie tuin met wandelpaden. Vele bezoekers zaten dan ook heerlijk van alles te genieten op de diverse zitplaatsen die aanwezig waren.


Workshop 19-06-2010.

2010-06-19

Vandaag was er een mannenworkshop. Met 5 kwamen ze , de een met minder verwachting, de rest vol verwachting, om een dagje te beeldhouwen. Nadat ze een steen uitgezocht hadden, gingen ze aan de slag. Zelf hadden ze al een idee wat ze zouden maken. Een man, een voetballiefhebber, had tegen zijn vrouw gezegd: ”Als Nederland moet voetballen, dan kom ik naar huis. Ik wil dat niet missen”.
Gelukkig wist ik dat al eerder, dus de heren konden en beeldhouwen en voetballen kijken. Na een heerlijke lunch, zijn de mannen gaan polijsten, en het resultaat mocht er wezen. Allen zeiden dat ze een fijne dag hadden gehad. En voor mij, was dit ook een bijzondere ervaring.

Klik hier voor een fotoimpressie


Workshop beeldhouwen op 27 februari 2010

2010-02-27

De workshop van 27 februari 2010 was een gezellige en leerzame workshop. Het waren 4 collega’s. Een van de 4 had al eerder een workshop beeldhouwen gedaan, en vond dat zo fijn dat ze nu weer een workshop heeft gedaan met een bijzonder mooi resultaat. De anderen waren verbaasd dat je op een dag, met een eigengemaakt beeldje, naar huis zou gaan. Allen zeiden dat het bijzonder ontspannen was, en dat ze zeker nog een keer terug zouden komen. Het was een geslaagde dag voor allemaal.
Klik hier voor een fotoimpressie


Workshop beeldhouwen op 23 januari

2010-01-26

Op zaterdag 23-01-2010 hebben drie zussen met hun moeder een workshop beeldhouwen gedaan. Geen van allen had ooit gebeeldhouwd, dus was het voor alle vier even spannend. Ze gingen vol goede moet aan de slag. Het was een gezellige boel. De dag was voorbij voordat ze er erg in hadden, zo ontspannend was het. De beelden hadden elk een hele ander uitstraling.
Ze waren heel mooi gelukt, een geweldig aandenken voor thuis.

Bekijk een fotoimpressie van deze workshop


Het kinderfeestje van Rick

2009-11-14

Op 14 november 2009 was daar het kinderfeestje van Rick.
Hij kwam met 3 vriendjes en zijn zus. Eerst zochten ze een voorgevormd beeldje uit. Dat werden dus 3 schilpadjes en een zeehondje. Max wilde een haaientand maken. Ze gingen vrolijk aan de slag. Met wat hulp en aanwijzingen kwamen ze tot een mooi resultaat. Een kindje was heel enthousiast. Hij zei,”Ik heb nog nooit zo’n leuk kinderfeestje gehad”. Dat deed mij ook goed. De kinderen hadden daarna nog frietjes gehad, en ze gingen naar huis met allen een eigen beeldje.


Sieraden workshop

2009-10-29

Op 29-10-2009 een sieraden workshop met 4 zussen van mijn vriendin Jet. Het was een gezellige boel. 2 Zussen hadden bijzonder veel lol. Dat waren ook de 2 die geen idee hadden wat ze zouden gaan maken. En dan is iedere vorm wel een aanleiding om in een deuk te liggen. Jet en een ander zus waren wat serieuzer. Die zouden nog wel een workshop voor een dag willen gaan doen. Het was een leuke zussen workshop.


Workshop beeldhouwen 21-08-2009

2009-08-21

Op 21 augustus was er weer een workshop beeldhouwen. Dit maal waren het 3 collega’s en 1 persoon die ook een ervaring met beeldhouwen wilde meemaken. Alle 4 hadden ze helemaal geen ervaring met beeldhouwen, en ook helemaal geen idee, wat hun te wachten stond. Na het uitzoeken van een voor hun geoel geschikte steen zijn ze, na wat uitleg begonnen. ’s Middags even gestopt voor een overheerlijke lunch, en gezellig gekletst onder het eten. Toen met vernieuwde energie weer aan de slag. tegen 2 uur moest ik er op attenderen, dat de tijd bijna om was, en dat ze moesten gaan polijsten. Intussen foto’s gemaakt van het gebeuren, waar ze niets van gemerkt hebben. Zo waren ze bezig geweest. Tegen 4 uur waren de beelden klaar, en allemaal zeiden ze dat ze niet gedacht hadden dat ze op een dag een beeld konden maken. Allen waren zeer blij, en wat ook heel belangrijk was, het was een hele ontspannen dag geweest.


Workshop Beeldhouwen

2009-07-09

Op 9 juli 2009 is er een workshop geweest, een zussendag voor 4 zussen. Het weer was wat minder, maar het was een heel gezellig gebeuren. Een zus had al ervaring om met steen te werken, maar de andere zussen nog helemaal niet. En ondanks dat ze ook niet echt een idee hadden wat ze zouden maken, hebben ze zich laten leiden door de steen. Heel verrassend is het dan wat er uitkomt. Het zijn abstracte vormen, waar iedereen wat anders is ziet. Ze hadden ook genoten van een heerlijke lunch, en als afsluiting nog een gezellige afsluiting met elkaar.

Alles bij elkaar een geslaagde en gezellige dag.


Kunstroute Laarbeek

2009-05-09

Op 2 mei 2009 is het de eerste keer dat ik meedeed met de kunstroute Laarbeek. Het was best wel spannend wat het publiek van mijn werken en gallery zou denken. Over het algemeen waren de reactie’s pure verbazing en verrassing. Wij hebben geen enkele wanklank gehoord of gemerkt. Het was overweldigend. We hebben ook lang en hard naar dit doel gewerkt.

3 Mei was de 2e dag van de kunstroute. Het was ondanks het mindere weer, het was nogal koud, toch nog heel druk geworden. Ook deze dag weer vele verbaasde gezichten dat het allemaal zo mooi was. Op deze dag waren er 216 mensen komen kijken. Heel fijn.

10 mei was de laatste dag en tevens moederdag. Het was dus afwachten hoe druk het zou worden. Het was prachtig weer en het werd ook erg druk. De kunstroute was een groot succes. In totaal zijn er bij ons 670 mensen komen kijken. Wel druk, maar ook heel gezellig. Wie weet over 2 of 3 jaar, kunnen we met meerdere bij ons exposeren. De ruimte hebben we in iedergeval. Ook voor de beeldhouwers, een hele grote tuin.